معرفی دوره و رشته های خدمات تغذیه

رشته خدمات تغذیه

هنر پخت وپز به عنوان گران ترین فعالیت اقتصادی می تواند در افراد علاقه مند به این رشته توان فعالیت فرد را در حوزه های کاری رستوران یا قنادی و هتل ایجاد کند و دایره اشتغال را از همان دوران هنرستان به صورت وسیعی به تسخیر هنر خود درآورد. این رشته زمینه اشتغال را از سال یازدهم فراهم ساخته و هنر پخت وپز را طی دوره های عملی می سازد. در دنیای امروز مردم به خوردن غذاهای مختلف و متنوع اهمیت زیادی می دهند. در هر کشوری مردم دوست دارند با فرهنگ غذایی کشورهای دیگر آشنا شده و غذاهای آنها را امتحان کنند. این تنوع تنها به معنای ورود غذاهای ملل دیگر به هر کشوری نیست. بلکه تغییرات خاص و گاهی کوچک در غذاهای محلی هر کشور نیز می تواند این تنوع را برای مردم ایجاد کند. در کنار این به دلیل شاغل بودن بسیاری از مردان و زنان، تمایل به استفاده از غذاهای رستوران و فست فودها افزایش یافته است. همه این موارد ضرورت وجود آشپزهای ماهر و متبحر را اثبات می کند.

آشپزی هنر تبدیل مواد خام به انواع غذاهای خوشمزه و مطبوع است. آشپز فردی است که این هنر را به خوبی دارا می باشد. آشپز با استفاده از روش های مختلف آشپزی، غذاها را آماده می کند. در آشپزخانه های بزرگ، معمولا گروهی از آشپزها کار می کنند و یک سرآشپز بر کار آنها نظارت دارد. سرآشپز کلیه کارهای آشپزخانه را مدیریت و کنترل می کند.

برای موفق شدن در این کار آشپز باید علاقه فراوانی به غذا و آشپزی داشته و سرعت عمل خوبی در آن داشته باشد. همچنین باید در فرآیند تهیه غذا و سرو آن، خلاقیت داشته باشد. آشپز همچنین باید صبور بوده و تحمل فشار کاری زیاد را داشته باشد. این کار برای علاقه مندان آن علیرغم همه سختی ها و فشارهایش، بسیار جذاب و متنوع است.

دوره های جدید دپارتمان خدمات تغذیه

ساعت کاری آشپز معمولا طولانی و فشرده و از صبح تا نیمه شب خواهد بود که البته بسته به محل کارش می تواند متفاوت باشد. بیشترین حجم کاری او در آخر هفته ها و روزهای تعطیل می باشد زیرا مشتریان بیشتری در این روزها دارند.

آشپزخانه که محل کار آشپز می باشد، اغلب گرم و مرطوب و در زمان های سرو غذا خیلی شلوغ است. آشپز باید همیشه لباس های سفید و کلاه مخصوص آشپزی را به منظور رعایت نکات بهداشتی، به تن داشته باشد.

برای آشنایی بیشتر با شغل آشپزی در ادامه اطلاعات کاملی در مورد مسئولیت ها و وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازارکار و فرصت شغلی، میزان درآمد آشپز و برخی از آشپزهای معروف ارائه می شود .

توانیهای افراد در این رشته:
  • تهیه انواع غذاهای ایرانی و ملل ، سرآشپز هتل ها و رستوران ها در کشور و خارج از کشور
  • نحوه راه اندازی رستوران ها و کافی شاپ ها ، بررسی و برآوردهای موارد مصرفی
  • حسابداران مختص رشته خدمات تغذیه ، ارائه خدمات مشتری مداری

رشته های قابل ارائه:
# نام استاندارد کد استاندارد قديم ISCO
نسخه کد شایستگی كد شغل كد گروه سطح مهارت کد ISCO
1 مشاور تغذیه اینترنتی 2240/1/1 1 0 0 0 1 0 0 7 6 0 4 0 4 2 2 - -
2 نظارت بر بهداشت و ایمنی در واحد غذا و نوشیدنی 7512-67-060-2 1 1 0 0 0 0 0 7 6 0 3 7 5 2 3 - -
3 سرپرستی اموربهداشتی بخش غذا،تغذیه و صنایع غذایی 7-74/90/1/1 1 2 0 0 0 0 0 7 6 0 3 7 5 2 3 - -
4 سرآشپز خوابگاه های ورزشی 2241/1/1 1 0 0 0 1 0 0 7 6 0 3 4 3 4 3 - -
5 انبار دار و سردخانه دار مواد غذایی 3-91/45/1/1 1 0 0 0 1 0 0 7 6 0 2 1 2 3 4 - -
6 انبارداری قنادی 1324-67-002-1 1 1 0 0 1 0 0 7 6 0 2 1 2 3 4 - -
7 آشپز درجه 1 7512-68-090-1 1 0 0 0 4 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
8 آشپز 7512-68-091-1 1 0 0 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
9 آشپزی غذاهای فوری 5-31/95/1/3 1 1 0 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
10 پخت غذا با پوشش خمیری 5-31/95/1/2/1 1 2 0 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
11 آشپزی با مایکروویو 5-31/94/1/1 1 3 0 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
12 اجاق کاری 7512-67-061-1 1 4 0 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
13 پیتزا پزی 512020670050051 2 5 0 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
14 انتخاب ادویه مناسب برای غذا 7512-67-067-1 1 6 0 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
15 آشپزی غذاهای ایتالیایی 512020670050071 2 7 0 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
16 آشپزی غذاهای ترکیه ای 7512-67-071-1 1 8 0 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
17 آشپزی غذاهای محلی آذربایجان شرقی 7512-67-063-1 1 9 0 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
18 سالاد سازی و اردور سازی 7512-67-065-1 1 1 1 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
19 آشپزی مخصوص - روز 5-31/31/1/2 1 2 1 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
20 تهیه سینی اردور 7512-68-077-1 1 3 1 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
21 تهیه مهیاوه سنتی - 1 4 1 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
22 تهیه فینگر فود - 1 5 1 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
23 گارنیش (تزئین دور غذا) - 1 6 1 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
24 تهیه و پخت غذای کودک - 1 7 1 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
25 تهیه و پخت انواع سس (غذا و سالاد ) - 1 8 1 0 5 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
26 آشپز سنتی 7512-68-075-2 1 0 0 0 6 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
27 کباب زنی و تخته کاری 512020670060011 2 1 0 0 6 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
28 طبخ کله پاچه 7511/2/1 1 2 0 0 6 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
29 کباب زنی کنجه لاری - 1 3 0 0 6 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
30 تهیه و پخت غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری - 1 4 0 0 6 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
31 تهیه و پخت غذاهای محلی استان زنجان - 1 5 0 0 6 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
32 تهیه و پخت غذاهای محلی استان سمنان - 1 6 0 0 6 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
33 سبزی آرایی ، سفره آرایی و میوه آرایی 5120/1/12 1 4 1 0 6 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
34 کمک کار آشپز (ویژه دانش آموزان با نیازهای ویژه) 1/1/‎‏الف‎‎‏‎/31/32-5 1 0 0 0 7 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
35 آشپز غذاهای رژیمی 7512-68-089-1 1 0 0 0 9 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
36 آشپزی غذاهای گیاهی 7512-67-072-1 1 1 0 0 9 0 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
37 آشپز کشتی درجه 1 5-31/50/1/1 1 0 0 0 4 1 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
38 آشپز کشتی درجه 2 5-31/50/2/1 1 0 0 0 5 1 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
39 آشپزملل 7512-68-087-1 1 0 0 0 7 1 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
40 طباخ آبزیان 5-31/98/1/2 1 0 0 0 7 4 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
41 برنامه ریز امور تغذیه خانواده - 1 0 0 0 0 6 0 7 6 0 2 0 2 1 5 - -
42 متصدی کافی شاپ 513220670450001 2 0 0 0 5 4 0 7 6 0 2 2 3 1 5 - -
43 تهیه نوشیدنی ها 7512-68-051-2 1 1 0 0 5 4 0 7 6 0 2 2 3 1 5 - -
44 تهیه ماکتِیل و میکسولوژی (نوشیدنی های سرد ترکیبی) - 1 2 0 0 5 4 0 7 6 0 2 2 3 1 5 - -
45 فروشنده مواد غذایی 4-21/89/1/2 1 0 0 0 6 3 0 7 6 0 2 6 4 2 5 - -
46 فروش محصولات قنادی 5222-67-001-1 1 1 0 0 6 3 0 7 6 0 2 6 4 2 5 - -
47 انجام امور کمکی درفروشندگی محصولات قنادی 5222-67-002-1 1 2 0 0 6 3 0 7 6 0 2 6 4 2 5 - -
48 قصاب 7511/1/1/1 1 0 0 0 7 3 0 7 6 0 2 1 1 5 7 - -
49 حلواپزی بوتیکی - 1 1 0 0 0 0 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
50 دسر ساز بین المللی 7-76/37/1/1/1 1 0 0 0 2 2 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
51 تهیه دسرهای ژله ای و تزئینات آن 7512-68-092-1 1 1 0 0 2 2 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
52 تهیه انواع بستنی - 1 2 0 0 2 2 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
53 دسر ساز سنتی 7-76/35/1/2 1 0 0 0 3 2 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
54 تهیه و بسته بندی سمنو 7514/3/2 1 1 0 0 3 2 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
55 دسر ساز - 1 0 0 0 4 2 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
56 شیرینی پز درجه 1 7-76/65/1/4 1 0 0 0 0 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
57 شیرینی پز درجه 2 7-76/65/2/4 1 0 0 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
58 شیرینی پزی ترکمن 7512/1/16 1 1 0 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
59 شیرینی پزی بدون فر (اجاق کاری) 7-76/66/1/1 1 2 0 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
60 بیسکویت پزی بوتیکی - 1 3 0 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
61 حلوا پزی( آذربایجان شرقی) 7512-67-077-1 1 6 0 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
62 شیرینی پزی سنتی آذربایجان شرقی 7512-68-088-1 1 7 0 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
63 حلواپزی مسقطی لاری - 1 8 0 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
64 تهیه و پخت شیرینی های سنتی استان سمنان - 1 1 1 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
65 کیک پزی بدون فر 7512-67-078-1 1 2 1 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
66 تهیه و پخت شیرینی های سنتی استان قزوین - 1 5 1 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
67 شیرینی تر سازی مقدماتی 7512-67-076-1 1 8 1 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
68 شیرینی تر سازی پیشرفته 5120/1/19 1 9 1 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
69 شیرینی پزی با خرما 7512-67-064-1 1 0 2 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
70 کلوچه پزی سنتی 751220670310211 2 1 2 0 1 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
71 کمک قناد(گروه الف)دانش آموزان با نیازهای ویژه 7-76/65/‎‏الف‎‎‏‎/1/1 1 0 0 0 2 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
72 قناد - 1 0 0 0 3 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
73 کیک ساز 751220670310161 ** 751220670310171 ** 751220670310141 1 0 0 0 4 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
74 تزیین کیک 751220670310131 1 1 0 0 4 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
75 شیرینی پز شیرینی های خشک 751220670310091 ** 751220670310101 1 0 0 0 5 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
76 شکلات ساز - 1 0 0 0 6 3 0 7 6 0 2 2 1 5 7 - -
77 پستایی کار در آشپزخانه 5-31/39/1/1 1 0 0 0 1 0 0 7 6 0 1 2 1 4 9 - -

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

راه های ارتباطی

آدرس: سعادت آباد،میدان کاج، سرو شرقی، خ رشادت، کوچه اقبال ملی،پلاک 35
تلفن: 91008410
ایمیل: info[at]mfpol[Dot]ir